Ciudad Quesada

Ciudad Quesada hører med til Rojales, og ligger ca 35 km syd for El Altet - flyplassen i Alicante. Og fra Alicante går det direktefly både til Gardermoen, Stavanger, Haugesund, Rygge og Torp - hvis hjemlengselen skulle bli for stor.

En kort kjøretur bringer oss til noen av de fineste strendene i Europa, hvis man ikke istedet velger å spasere (mosjonere) opp til det store "badelandet" i Quesada.

Egne solmodne appelsiner er ikke å forakte

Vi kan ikke blamere med at vi har et digert appelsintre i hagen vår - det hører nok mere hjemme i kategorien "poco". Men alle må starte i det små - også et appelsintre. Og vi får ta tiden til hjelp, og i mellomtiden får vi nyte de solmodne appelsinene som det lille treet bærer med seg. Og bedre smak skal du leite lenge etter. Det er så saften formelig spretter ut.

Men det er vel også slik at når vi girer ned noen hakk, så får vi også tid til å glede oss over de mange små "detaljene" som livet kan by på. Dermed får vi også et bredere perspektiv over hverdagens små og store opplevelser.

Det gode livet...

På disse sidene vil du finne mye informasjon og bilder fra Spania. Hvordan det er å leve her nede, bo her, og komme inn i det spanske miljøet.
Her lever man livet i et noe annet modus enn det vi travle og oppjagede nordboere vanligvis gjør.

Man må liksom "skifte kanal" og komme seg over på en annen frekvens...


Et par eksempler:

En tur med bybussen her nede blir aldri det samme som i Norge. Her kan vi oppleve en sjåfør som traller og synger, spretter ut og hjelper eldre damer med handleposene, både inn i bussen og ut av bussen. Eller hva kan sies om sjåføren, som fikk en syk passasjer i bussen, og dermed la kjøreruten innom legevakta, fulgte passasjeren inn, mens de øvrige passasjerene satt i bussen og løste verdensproblemer.Et besøk på postkontoret kan også være en interessant studie. Et godt råd er i allefall å legge bort det norske stresset før du går inn.
Forleden skulle jeg bare sende et brev hjem til Norge, men måtte på postkontoret for å få ordnet det.


Her var det kø langt ut på fortauet. Men damene i luken lot seg ikke affisere det minste av den grunn. De pratet like mye seg imellom som de pratet med kundene. Og når da attpåtil venninnen til den ene, ikke bare skulle sende brev men attpåtil vise bilder av barnebarna - ja da var det den naturligste ting i verden. Og køen vokste - men hvorfor stresse? Publikum pratet om all verdens ting fra den spanske økonomiske krisen til innhøstingen av appelsinene. Det var den reneste nyhetssendingen

En utålmodig tysker prøvde riktignok å få fortgang i systemet, men det var totalt dødfødt. Han ble nærmest sett på som en underlig framtoning uten bakkekontakt. På postkontoret fulgte de sitt eget system - og slik skulle det være.


Klikk deg inn på linkene til venstre, og les mer om hvordan vi har det her nede i palmelandet.

Hva gjør dere der nede???

Vet ikke hvor mange ganger vi har fått dette spørsmålet fra kjente i Norge, mens de rister betenkt på sine kloke hoder.

Tja - her er det i alle fall ikke fritidsproblemer! Med en temperatur som tilsier at vi kan være ute hver dag er det nok av aktiviteter å finne på.


Bare et steinkast fra huset vårt ligger en liten park med mange forskjellige trimredskaper. Til gratis benyttelse for dem som ønsker å holde seg i form.


Noen trener iherdig og målbevisst på apparatene, mens andre slapper av på en benk i sola, og nyter en kopp medbrakt kaffe fra termosen. Og parken - ja den er åpen døgnet rundt.

Og skulle du være i den situasjonen at du mangler noen hele pepperkorn til fårikålen, ja da kan du plukke med deg en kvast av dette også, for her i den samme parken vokser et stort peppertre, med pepperkuler i bøtter og spann.


Hvor finnes forresten slike offentlige parker i Norge?

Elva Segura byr på en rekke fine motiver, både for fotografer og for de som liker å male bilder.

Det å sitte ned og bare la seg fascinere av kveldslyset er god avslapning for sjel og sinn. Og himmelen og lyset kan anta de mest utrolige former og farespill.

Og det veksler nesten fra sekund til sekund. Der er om å gjøre å ha kameraet klart å forevige øyeblikket. Disse bilde tok Gerd Solveig en ettermiddag  ved Seguraelven i Guardamar

Flotte bademuligheter

10 minutters kjøring bringer oss til de flotte strendene ved Guardamar og Balcon al Mar. Kilometervis med flotte sandstrender og krystallklart vann byr på flere aktiviteter. Noen foretrekker å ta seg en dukkert.

Andre foretrekker å trimme litt og riktig få utløp for massevis av opplagret energi...

Andre igjen synes det er befriende å vandre langs sjøen. Filosofere litt og nyte sola samtidig. Prate med gode venner og ta en liten forfriskning på en av barene som ligger langs sjøen i Guardamar og La Mata.

Eller kanskje det er like greit bare å stille seg opp og la blikket gli ut over havet.

Til det punktet hvor himmelen strekker seg ned og møter havet - ved horisionten...