Her vil du finne informasjon etc. i forbindelse med de nye bøkene som er under utarbeidelse

En liten spansk landsby dormer i ettermiddagssola

Hvor himmelen er høy

Spania - et kontrastenes land

Her skal du få være med oss til - et på mange måter annerledes - Spania. Utenfor turismens autostrada.

Spania er mye mer enn de lange flotte strendene, hvor turistene steker seg i sol fra skyfri himmel. Det er et spennende land med en fargerik historie og et fargerikt folk. Her kan du besøke fantastiske, og til fingerspissene godt regisserte Flamencoshow, men du kan også bli med når gamlemor og gamlefar spontant framfører flamenco på en bortgjemt bar i den spanske fjellheimen.

Vi finner travle metropoler som koker av liv 24 timer i døgnet, og hvor jet-set-folket stimler tett sammen, omtrent som på et norsk fugleberg. Men vi finner også de små landsbyene som ligger og slumrer i sola, og hvor vi kan skru tiden mange år tilbake.

Det er et kontrastenes land, og det er noe av det vi vil ta deg med på i denne boka. Og kan vi trekke linjer fra Norge til Spania?

Mer om dette i den nye boka som planlegges utgitt I LØPET AV 2020.

Takket være et stipend fra Norsk Faglitterær Forfatterforening, vil det nå bli mulig å få med et enda bredere spekter i denne boka.

 • Oddvar


  Slik framstilte den spanske avistegneren møtet med Oddvar da folket i landsbyen ville gi ham nytt navn. Det var ikke så enkelt å få den rette ”krøllen på tunga” når de skulle si Oddvar. Derfor måtte de finne et navn som er noe lettere å uttale for en spanjol. Og navnet ble...

 • Gerd Solveig

  Gerd Solveig sørger for å finne gode fotomotiver til den nye boka, og det er allerede tatt hundrevis av bilder. Og noen av dem skal være med å illustrere og dokumentere hvordan hverdagslivet arter seg for en spanjol.
  Med kjappe streker tok det ikke mange minuttene for den spanske avistegneren å gi sitt bidrag i form av denne tegningen av Gerd Solveig ved kafébordet.

 • Pepe i kjent positur

  Vi kan lære noe av alle de vi møter underveis. Og Pepe var en villig læremester i landsbyen Competa, syd i Spania. Han delte villig med seg stedets historie og kultur.

 • Dagens fangst sorteres

  Dagens fangst skal sorteres, og det gjøres manuelt. Og samtidig diskuteres alt fra den spanske kongefamilien til årets EM i fotball. Begge deler like interessant for øyeblikket

 • Et spennende møte

  Sigøynerne vokter en stor kulturell skatt av musikk og kultur. En kveld ble vi invitert med innn i den innerste sirkelen. Det ble et møte man aldri noensinne vil glemme...