Moderne arkitektur

Jazzgutten

Vi starter med noen glimt fra Rosenes by – Molde. Like kjent for sine roser som sin Jazzfestival. På en rusletur langs kaia en tidlig morgenstund kan i det dukke opp mange gode motiver.
Jazzgutten troner på sin sokkel og illustrerer selvfølgelig at Jazz er et viktig innslag i byens kulturliv.
Statuen er laget av billedhugger Nina Due, og den er plassert på nedre torg, med fjorden og fjellene kneisende stolte i bakgrunnen. Bronseskulpturen var en folkegave til Molde bys 250-årsjubileum i 1992

Noen glimt fra havna

Noen glimt fra havna:

Adgang kun for autorisert trafikk

Århundrets byggverk i Norge

Atlanterhavsveien ble i 2005 kåret til århundrets byggverk i Norge, og den er også foreslått som nasjonal riksvei. Veien svinger fra holme til holme, over bruer og fyllinger og binder sammen de forblåste holmene. I anleggstiden opplevde arbeiderne i alt 12 orkaner, noe som sier sitt om værforholdene her ytterst i havgapet. Bare noen steinkast ute i vest ligger den fryktede Hustadvika med sin glupske tanngard av undervannsskjær. Noe som har sørget for at havbunnen her rommer et utall av skipsvrak.

 

Atlanterhavsveien består av 8 broer, og den er 8274 meter lang der den snor seg fra Vevang i Eide og over til Kårvåg i Averøy.

Ta deg tid til en stopp

Det er flere rasteplasser langs veien, og det er godt tilrettelagt for dem som ønsker å utforske naturen litt nærmere.

Geiteramsen lyser opp

Geiteramsen stortrives i det barske landskapet, og den lyser godt opp med sin sterke farge, midt inni alt det grønne.

De som ikke kom hjem

Fiskernes eldorado

 

For de som er interessert i å prøve fiskelykken er det avsatt egne fiskeplasser, hvor man også lett kommer til med rullestol. (Godt merket)

 

Fiskevær med sjarme og atmosfære

Fiskeværet Bud var på 1500 og 1600-tallet det største handelsstedet mellom Bergen og Trondheim. Og det var her det siste riksmøtet i Norge ble holdt i 1533 under ledelse av erkebiskop Olav Engelbrektsson.

Bud har fortsatt sin sjarme og atmosfære i behold, og ikke minst kan du få en ordentlig smaksopplevelse av god kokkekunst når du besøker Bryggjen i Bud. I tillegg til Havets buffét, som serveres hver dag i sommersesongen, står den tradisjonsrike fiskesuppen på menylista.

Ergan Kystfort

På Bud ligger også Ergan Kystfort, et underjordisk fort fra annen verdenskrig. Det er nå restaurerte, og blir drevet som museum. Det er mulig å komme ned i de forskjellige bunkerne som rommer hospital, kommandosentral, forlegningsrom, tekniske installasjoner etc.

Krykkjenes hekkeplass

Verd å titte nærmere på er også ”Fugleberget” like under Ergan Kystfort. Her kommer tusenvis av krykkjer hvert eneste år i februar, hekker og setter kursen mot Sør-Atlanteren en gang midt i august.

Til slutt – noen av de mange sjarmerende sjøhusene