Madrid et besøk verdt

Spanias hovedstad Madrid ligger omtrent midt i landet, 666 meter over havet har 3 228 359 innbyggere (Pr. februar 2009)

Det er en spennende by å rusle rundt i, men det sier seg selv at man ikke kan rekke over hele byen i løpet av en hektisk weekend. Men vi håper likevel at bildene på denne siden kan friste andre til et besøk. Byen regnes for kunsthovedstad og kan oppvise noen av verdens desidert flotteste kunstsamlinger. De neste tre museene ligger i en ”kunst-triangel” og det er gåavstand mellom dem.

Kunstnernes Madrid

Kustgalleriet Reina Sofia

Her finner vi en samling 1900-tallskunst med mange av de store spanske kunstnerne.  Bl.a. Picasso – kunstneren fra Malaga. Picassos fulle navn er:  Pablo Diego José Francisco de Paula Juan Nepomuceno María de los Remedios Cipriano de las Santisima Trinidad Martyr Patricio Clito Ruiz y Picasso.

Han dominerte det 20. århundrets kunstverden, og var allerede før sin 5-årsdagblitt selve prototypen på den offentlige moderne kunsten. Et av hans malerier er ”Guernica”.  Dette bildet malte Picasso til verdensutstillingen i Paris, og senere ble bildene hans plassert i ”Museum of Modern Art i New York.  Samlingen ble returnert fra New York til det nye demokratiske Spania i 1981. Bildet er inspirert av den spanske borgerkrigen og motivet er hentet fra den baskiske byen Guernica og malt i 1937, Bildet regnes i dag for å være hovedverket i museet. Men baskerne presser nå på for å få bildet tilbake til Baskerland.

www.museoreinasofia.mcu.es

En aldri så liten kunstutstilling utenfor
Reina Sofia

En aldri så liten kunstutstilling utenfor
Reina Sofia

Dekorasjon av egg

Salvador Dali

Et gatehjørne

Et annet hjørne

Veggdekorasjon

Veggdekorasjon