Rhindalen - borger, slott og frodige vinmarker

Rhindalen har alltid hatt en god klang hos reiseglade nordmenn, og flere turoperatører har selvsagt tatt konsekvensen av dette, og tilbyr turer til denne naturskjønne delen av Tyskland.

Men allerede romerne fant denne "klippedalen" som en viktig ferdselsvei - både til lands og til vanns.
Og det var romerne som i sin tid lærte folket langs elva å bygge festninger og borger.
Og det var romerne som tok med seg sine vinstokker, plantet dem i de solrike skråningene og lærte folket hvordan vinen skulle framstilles.

Hvert år har millioner gjester besøkt området Rhindalen. Også flere nordmenn.

Et av de norske selskapene som var her i 2010 var

Frodige vinmarker omkranser Rüdesheim

Frodige vinmarker omkranser Rüdesheim

På kjøretøyet skal storfolk kjennes...

I Oberstrasse finner vi ærverdige Brömser Hof som i sin tid huset adelsslekten Heinrich Brömser.
I dag er det Siegfrieds Mechanisches Musikkabinett som holder til i bygningen, og som kan framvise  selvspillende instrumenter - fra små spilledåser til store lirekasser - for å nevne noe. Og i pakt med datidens storhet finner vi den gamle ærverdige kjøredoningen trygt parkert utenfor inngangen.

En annerledes postkasse

En postkasse til å legge brev og postkort i kan være så mangt. Og skal vi være helt ærlige så er vel dette et godt eksempel på hvor dekorativ en slik postkasse kan være.

Dekorative skilt

Spesielle bindingsverkshus

Hotel Lindewirt i Drosselgasse

Å bo på Hotel Lindenwirt er en sjarmerende opplevelse. Det ene rommet er ikke det andre likt. De er alle forskjellig, og de sprer seg rundt i alle retninger, og du finner dem ved å følge innvendige ganger, og utvendige "åpne gallerier" med utsikt til bakgården og den innebygde parkeringsplassen.
Hotellet ligger omtrent som den berømmelige "plomma i egget" - midt i Drosselgasse - begivenhetenes sentrum.
Kort sagt sentralt plassert i den historiske gamlebyen.
Solide tyske mattradisjoner sørger for at Ola Nordmann ikke trenger å sulte, og hele byer "flyter over" av små og store spisesteder.

Når kvelden kommer, og stjernene tennes, så tennes det også for musikalske innslag rundt om i Drosselgasse. Alt fra klokkespill, via tysk marsjmusikk med tilhørende jodling til operettemelodier.

Den glade trubadur

Denne trubaduren sørget for å spre både musikk og glede.

Niederwaldmonumentet

Med svevebanen kommer vi raskt opp i åssiden ovenfor Rüdesheim. Her oppe troner det 38 meter høye Niederwaldmonumentet som skulle symbolisere Tysklands gjenopprettelse og enhet. Hovedfiguren er "Germania" - den over 10 meter høye  damen som holder rikssverdet i den ene hånden og den tyske keiserkronen i den andre.

Fra monumentet er det en storslagen utsikt over vinskråningene, og over til nabobyen  Bingen på den andre siden av Rhinen. (neste bilde)

Rhinen en travel vannvei

Rhinen er en av de mest trafikkerte vannveiene i Europa, og fullastede lektere piler oppover og nedover, lastet omtrent til ripa.
Det er til tider trangt mellom elvebreddene, og strømmen går ganske så stri, men erfarne lekterskippere sørger for at det går greit å passere hverandre.

Borger og slott

Den gamle tollborgen "Pfalzgrafenstein" ble oppført rundt 1325. Eierne fortsatte utbyggingen og i 1340 bygde de en 12 meter høy ringmur som ble utformet som et skipsskrog.

Borgen har også en egen fangekjeller, og her var det laget en innretning som hevet og senket gulvet etter vannstanden i Rhinen.

Utsikt fra Loreley

Tusenvis av begeistrede turister

Det er tett mellom både turister og turistbåter, og hva er vel bedre enn å sitte på dekket en solskinnsdag, nyte utsikten og vinke til de andre båtene som passerer?

Bernkastel Kues

Sjarmerende bindingsverkshus

Ærverdige hotell Drei Könige